Vastagbélrák kockázati kalkulátor

Vitamin hajhullás ellen

A vitamin hajhullás ellen nagyon sokat segíthet. Ezek fogyasztásával sokat tehetünk a hajhullás megelőzéséért, ugyanakkor bizonyos vitaminok túladagolása esetén éppen hajhullás lehet a nem kívánt következmény.

A B-vitaminok egyes fajtái a bőr, valamint a hajhagymák esetében végbemenő anyagcsere során játszanak meghatározó szerepet: erősebbé, kevésbé törékennyé teszik a hajat, emellett csökkentik a korpásodás mértékét, bizonyos fokú védettséget jelenthetnek a hajhullással szemben és az őszülést is képesek bizonyos mértékig késleltetni.

A B-vitaminban megtalálható biotin által egészségesebbé válhat a haj, és ez az anyag a körmöket is erősíti. Biotinhiány esetében a haj és szőrzet kihullása mellett a körmök töredezetté válása és bőrgyulladás jelentkezhet.

A vitamin túladagolás hajhulláshoz vezethet

Jó szándéktól vezérelve sokan esnek abba a hibába, hogy egyes vitaminok bevitelét túlzásba viszik. Az A-vitamin túladagolásának a haj láthatja a kárát: az A-vitamint nagy mennyiségben tartalmazó készítmények indokolatlanul hosszú ideig történő szedése esetén túladagolás következhet be.

Mérje fel vastagbélrák kockázatát!Tudta, hogy a vastagbélrák a második leggyakoribb daganatos halálok?

Tünetei – mindenekelőtt – a hajhullás, de viszketés, hámlás, étvágycsökkenés, fejfájás, hányás vagy akár májkárosodás is jelentkezhet.

Hasznos volt a cikk?Ossza meg másokkal is!

Címkék

close