Fejbőr masszírozása

A fejmasszázst már ősidők óta alkalmazzák különböző kultúrákban a hajhullás kezelésére és az egészséges hajnövekedésért. A fényes és ragyogó haj a legláthatóbb jele annak, hogy egészségesek vagyunk

A következőkből megtudhatja, milyen hatással van a fejbőr masszírozása a hajunkra és az egészségi állapotunkra, valamint megismerkedhet a fejbőr masszírozásának menetével is.

A fejbőr masszírozása nemcsak a haj, hanem az idegrendszer számára is hasznos. Ha egész nap asztal mellett ülünk, akkor idővel a nyak merevségét tapasztalhatjuk. A fejbőr masszírozása magában foglalja a nyak és a váll masszírozását is, így ezzel segíthetünk a nyaki fájdalom enyhítésében is.

A fejbőrmasszázs előnyei

  • Segíti a fejbőr kondicionálását, és megakadályozza, hogy a fejbőr kiszáradjon.
  • Növeli a fejbőr rugalmasságát, lazító hatású.
  • Erősíti a hajhagymákat és táplálja a hajszálakat.
  • Segíti az új haj növekedését és erősíti a meglévő hajszálakat.
  • Könnyebben kezelhetővé teszi a hajat.
  • Megvédi a hajat a zord időjárás és a nap káros hatásaitól.
  • Ellazítja a nyaki izmokat.

A fejbőr masszírozásának lépései

1. A megfelelő olaj kiválasztása nagyon fontos a masszázs hatékonysága céljából. Választhatunk szezám- olíva- vagy mandulaolajat a fejbőr masszírozásához. Az egyenes haj számára a kókuszolaj a legjobb választás. Még jobb eredményért adjunk hozzá 1-2 csepp illóolajat is.

2. Mindig fésüljük ki a hajat a fejbőr masszírozása előtt. Ha a haj hosszú, akkor a végén kezdjük a fésülést, hogy a hajszálak ne törjenek.

3. Használjunk körkörös mozdulatokat a fejbőr masszírozásakor. Tegyünk néhány csepp olajat az ujjainkra, és kezdjük a masszírozást a halántékunknál, majd masszírozzuk át a teljes fejbőrt. Csak az ujjpárnáinkat használjuk, ne karmoljuk a bőrt.

4. Ne feledkezzünk meg a nyakunkról és a vállunkról sem, azokat is masszírozzuk végig.

5. A hatékonyság érdekében legalább hetente egyszer masszírozzuk meg a fejbőrünket.


close