Hajszárító, hajvasaló és a hajsütővas megfelelő használata

A hajnak az a legjobb, ha levegőn szárad meg, olykor azonban elengedhetetlen, hogy a hajszárítóhoz nyúljunk. Szárítás után pedig teljesen simává és egyenessé tehetjük egy hajvasalóval, vagy göndör fürtöket készíthetünk a hajsütővas segítségével.

Az alábbiakból bővítheti ismereteit a hajszárító, a hajvasaló és a hajsütővas használatáról.

A hajszárító használata

Válasszunk hidratáló sampont a hajmosáshoz, ez megvédi a hajat a hajszárító káros hatásaitól. Tekerjük a hajat lazán egy törölközőbe, és itassuk fel a nedvességet nyomkodással. A dörzsölés összetörheti a hajszálakat.

Kezdjük a szárítást a fejtetőn, a szárítót 15 cm-re tartva a fejbőrtől. Körben haladjunk, így egy-egy terület nem forrósodik túl, és nem égeti a hajszálakat.

Ne szárítsuk meg teljesen a hajat, hagyjunk egy kis nedvességet benne, így nem károsodik.

A hajvasaló használata

A napi hajvasalás károsítja a hajszálakat, mert elégeti és széttöri őket. Legfeljebb heti két alkalommal, száraz hajon használva és 170 fok alatti hőfokon tartva elkerülhető a haj károsodása.

Válasszuk tincsekre a hajat, és egyszerre csak eggyel dolgozzunk. Elől kezdjünk egy kisebb résszel, majd egyenletes gyorsasággal húzzuk végig a hajszálakon. Majd ismételjük meg minden tincsnél a mozdulatot. Mindig fentről lefelé egyenletesen mozgassuk a hajvasalót a haj teljes hosszában. A nagyobb hajtincseknél 2-3 lehúzásra is szükség lehet.

A hajsütővas használata

A hajmosást követően teljesen hagyjuk megszáradni a hajat a károsodás megelőzése érdekében, majd alaposan fésüljük ki.

Osszuk öt részre a hajat (egy a fejtetőn, 2-2 rész a fej két oldalán legyen). Ha szükséges, rögzítsük csatokkal. Fogjunk meg egy kisebb részt az egyik oldalon, és a hajvégektől kezdve tekerjük fel a hajsütővasat a fejbőrig, de ne túl közel hozzá.

Tartsuk feltekerve 30-45 másodpercig, majd engedjük ki a hajat, és folytassuk a többi tinccsel. A fejtetőn lévő részekkel fejezzük be.

A fürtök szétválasztására használjuk a fésű nyelét vagy az ujjainkat, de ne fésüljük meg a hajunkat.


close