Hajhullás ellen

Amíg nem tudjuk, miért hullik a hajunk, nem is tudjuk megtalálni a megfelelő kezelési módot. Ezért mindenekelőtt célszerű ezeket feltérképezni akár önvizsgálattal, akár orvosi segítséggel.

A leggyakoribb okok közt szerepel a pajzsmirigy helytelen működése, a vashiány, az agyalapi mirigy elégtelensége vagy éppen szifilisz. Van, amikor elegendő az életmódváltozás, főként, ha sokat stresszelünk és nem táplálkozunk megfelelően.

A hajhullásért felelőssé tehető többek között a pajzsmirigy túl- vagy alulműködése, vashiányos vérszegénység, az agyalapi mirigy elégtelensége, másodlagos szifilisz, autoimmun-betegség vagy gócfertőzés is.

Hajhullás célzott kezelése

Már akkor neki lehet látni a hajhullás kezelésének, amíg az eredeti betegséget kezelik. Ebben jó szolgálatot tehetnek a kéntartalmú aminosavak, az A- és E-vitaminok, valamint a nyomelemek, amelyeket pótolni kell. Ezeket ki lehet még egészíteni a fejbőr vérbőségét fokozó szerek használatával is.

Átmeneti hajhullás

Sokan panaszkodnak átmeneti hajhullásról is: ezért a drasztikus fogyókúra, a folyamatosan fennálló stressz, a magas láz tehető felelőssé. Az okok közé tartozik még a helytelen táplálkozás, vagy a fogamzásgátló tabletták. A kismamák is átélhetik ezeket a tüneteket.


close