Hajhullás okai nőknél

Habár a hajhullás más jellegű a nőknél, mint a férfiaknál, az okok hasonlóak. A hölgyek elsősorban akkor találkoznak ezzel a problémával, ha növekszik szervezetük tesztoszteron szinte, illetve csökken a női nemi hormon szintje a változó korban. De a jól ismert okok – pajzsmirigy, vérszegénység, másodlagos szifilisz, gócfertőzés, stressz, egészségtelen életmód stb. – ez esetben is hajhullással járhat.

A hajhullás azonban a nőknél más jellegű: a hajas fejbőr egésze érintett, valamint a fejtetőn a ritkulás inkább hosszanti irányban fordul elő.

A nőknél a pajzsmirigy túl- vagy alulműködése, vashiányos vérszegénység, az agyalapi mirigy elégtelensége, másodlagos szifilisz, autoimmun-betegség vagy gócfertőzés válthatja ki ezt a kellemetlen panaszt.

Női hajhullás: először az okot kezeljük!

Amennyiben az orvos diagnózisa szerint a beteg pajzsmirigy-betegségben, autoimmun-folyamatban, illetve súlyos, krónikus betegségben vagy gócfertőzésben szenved, akkor a betegséget kell először kezelni. Ha ez elkezdődik, akkor lehet számítani a hajhullás normalizálódására is

Az átmenetileg jelentkező hajhullás is sok hölgyet érint: ezt drasztikus fogyókúra, magas láz, tartós stressz, műtét, nem megfelelő táplálkozás, illetve fogamzásgátló tabletta szedése válthatja ki. A babát várók egy része is észleli ezt a tünetet.


close