Hajnövesztés házilag

A hajnövesztés házilag is megoldható, azonban erőteljes hajhullás vagy visszafordítható kopaszodás esetén minden esetben a kiváltó ok kezelésre kell törekedni.

Olyan módszer, csodaszer, ami egyik napról a másikra visszanöveszti a hajat, természetesen nem létezik, de sokat tehetünk az alapkezelés mellett a gyorsabb és hatékonyabb hajnövésért.

Alapvető fontosságú néhány vitamin és ásványi anyag fokozott bevitele. Ezek közül a legfontosabb az A-, E-, B-vitaminok, a biotin. A nyomelemek közül a vas, a réz és a cink. Ideális, ha gyümölcsökből, zöldségekből sokat fogyasztunk, de léteznek ezeket az anyagokat haj- és körömregenerálódás szempontjából ideális kombinációban tartalmazó, kapszula formájú készítmények is.

A működésükben gátolt hajhagymák serkentésére általában szteroidos készítményeket írnak fel. Otthoni használatra számtalan gyógyhatású készítmény van forgalomban. Ezek közül a gyulladáscsökkentő, korpásodást gátló készítményekkel, vérkeringést helyileg serkentő ecsetelőkkel segíthetjük a hajhagymák regenerálódását.


close