Korpásodás ellen

A korpásodás ellen a legtöbb esetben hatékony kezeléssel lehet tenni. Enyhébb esetekben rendszeres és kellően hatékony hajmosás megoldhatja a problémát, makacsabb tünetek esetében hosszabb kezelés szükséges, amely mind a beteg, mind a kezelőorvos részéről nagy türelmet követel meg.

Amennyiben a hagyományos samponok hatástalanok a korpásodás ellen, számos vény nélkül elérhető, kifejezetten korpás hajra ajánlott sampon áll az érintettek rendelkezésére. Ezek összetétele és hatása nagyban eltér egymástól, ezért elképzelhető, hogy hosszasabb kísérletezésre lesz szükség.

Kereskedelmi forgalomban az alábbi hatóanyagú termékek kaphatók:

  • Cink pyrithione-t tartalmazó samponok
  • Kátránytartalmú samponok
  • Ketoconazole-tartalmú samponok
  • Szalicilsavat tartalmazó samponok.
  • Szelénium-szulfid tartalmú samponok.

A készítményeket az első időszakban naponta, később hetente 2-3 alkalommal ajánlott alkalmazni. Amennyiben bizonyos idő elteltével ugyanazzal a termékkel már nem érhető el ugyanaz a hatás, érdemes váltani.

A megfelelő sampon megtalálása mellett életmódbeli változtatásokkal is hatékonyan léphetünk fel a korpa ellen: a stresszkezelés helyes technikájának megtanulása vagy az étrend egészséges alapokra való helyezése is sokat segíthet.


close