Fogyókúra, hajhullás

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

2010 júniusába, elkezdtem fogyókúrázni. Napi 40 perc futásból és sajnos nem megfelelő minőségű és mennyiségű ételt se vettem magamhoz. Elkezdett hullani a hajam, elmentem hajgyógyászhoz. Azt mondta el van zsírosodva a fejbőröm és a hajhagymák nem kapnak elég tápanyagot. O. Risinget használom + Forcapil és Magneb6-ot írt föl. Amit 3 hónapja használok. Fésülködésnél 30 szál jön ki, de hajmosásnál még mindig rengeteg.
Vizsgálatok amik megvoltak:
Fogászat panorámaröntgen: rendben
Inzulinrezisztencia: rendben
Hőtérképen is voltam: rendben
Teljes vérkép: rendben (süllyedés10)
Hasi ultrahang: rendben
Mellkas röntgen: rendben
Prolaktin: rendben
Pajzsmirigy: rendben
Milyen okok lehetnek még amitől hullhat a hajam? Ha odafigyelek az étkezésre mennyi idő körülbelül mire megszűnik a hajhullás?
Válaszát előre is köszönöm
Tisztelettel: …
2011. 02. 17. | 12:35

Kedves Kérdező!
A fogyókúrázás csaknem minden esetben okoz kisebb-nagyobb mértékben hajhullást. Ennek nem csak a nem megfelelő tápanyag és vitamin bevitel lehet az oka, hanem a megváltozott étkezési szokásokkal járó megváltozott emésztési és felszívódási viszonyok. Ha egyensúlyba kerül a táplálkozása, magától rendeződik a hajhullás. Amennyiben tartós a fogyókúra, legyen fokozatos az és fogyasszon kúraszerűen, ne folyamatosan multivitaminokat, a Revalid például a hajnak fontos nyomelemeket is tartalmaz.

Orvosszakértő 2011. 02. 22. | 08:55
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close