Hajhullás és candida

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

25 éves nő vagyok.Kb.3 éve elkezdett hullani a hajam, lassan fokozatosan, úgy vettem csak észre, hogy kiesett a csat a hajamból(ami előtte még jó volt) elvékonyodtak a hajszálaim. Tavaly voltam vérvételen, jók lettek az értékeim, fogorvos sem talált semmit.Másfél éve piros pöttyök jelentek meg a hasamon(azt gondoltam, hogy a fém gomboktól lehet, szépen leragasztottam őket, de nem történt változás)és amikor már az alkaromon is megjelentek elmentem orvoshoz, ahol megállapították hogy candidám van.Szigorúan tartom a diétát(meg is szabadultam a felesleges8-10kg-tól)vitaminokat eszem, sok friss zöldséget gyümölcsöt, napi 3 l folyadékot, mind ezt 2010.december óta és még mindig nagyon hullik a hajam(nagyon kevés van, és vékony szálú)Fényes, egészségesnek tűnik, nem töredezik a vége.Gyógynövény sampont használok, nem használok hajszárítót.
Ammónium mentes színezővel festem kb.2 havonta a hajam.Nem tudom mit tegyek, vagy várjak míg eltűnik a candidám?(az orvos szerint 8-10 hónap még)
Ja és még egy fontos:Yadin fogamzásgátlót szedek 4 éve.
Nem dohányzom, leszoktam a kávéról, ritkán fogyasztok alkoholt, és sokat mozgok.

2011. 07. 04. | 09:58

Kedves Kérdező!

Valószínűbbnek tartom, hogy a probléma hátterében góc áll, esetleg oka lehet még rossz pajzsmirigy funkciós is, ez is viszonylag gyakori, nem tudom, hogy ez volt-e a vérvétel során ellenőrizve. Azt javaslom, hogy ellenőrizzék a további lehetséges gócokat: mandula, arcüreg, epeúti, és epehólyag-problémák, nőgyógyászat, mellkas rtg., stb., ebben a háziorvos fog tudni segíteni. A góc okozhatja a kiütéseit is.

Orvosszakértő 2011. 07. 05. | 10:30
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close