Újabb kérdések

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Köszönöm válaszát! Voltam teljes labor vizsgálaton, TSH-t is néztek. Minden tökéletes. Fogászaton is voltam, panoráma röntgent is csináltak. Ott is minden rendben. A bőrgyógyászom nőgyógyászati ultrahangra is küldött, hogy nincs-e PCOS szindrómám. Már csak az a vizsgálat van hátra.
Kérdésem még az lenne:
1. A hiányos étkezés következtében kihullott haj még visszanőhet, amint normalizálódik a táplálékbevitel?
2. 2 naponta mosok hajat, mindig csak a hajmosásos napokon hullik ki rengeteg. Ennek mi lehet az oka?

(Másolom az előző levelezést:

27 éves nő vagyok, ősz elején vettem észre, hogy egyre ritkább a haj a fejtetőmön. (akkortájt hagytam abba a Zoloftot, csak ezzel tudom konkrétan összefüggésbe hozni). Érdekes módon nem vettem észre, hogy hajmosások vagy fésülködés közben sok haj jött volna ki, de a ritkulás látható volt. Vártam 1-2 hónapot, hátha csak átmeneti a hullás, de sajnos egyre erősödött. Elkezdtem szedni a Revalidot, aminek hatására lényegesen enyhébb lett a hullás. Szedtem 3 hónapig 3x1-et, márc. közepén fejeztem be, és azóta már nemcsak a fejtetőmről, hanem mindenhonnan 5x annyi hullik ki. Elsősorban hajmosás után, de akkor tele lesz a szűrő, a fésűm. Tudni kell, hogy kb. 1 évig nem igazán volt normális a táplálkozásom. Nem figyeltem rá, keveset és nem tápláló dolgokat ettem. Sokat fogytam.
Kérdéseim:
1. Okozhat-e a helytelen táplálkozás hajhullást? Most már eszem rendesen, de lehetséges, hogy a hajhagymáim még nem érzik?
2.„Normális”-e, hogy Revalid után sokkal jobban hullik a haj, és ha igen, mikor normalizálódik a hullás mértéke?
3. Plantur39 sampont ajánlott a bőrgyógyászom, normális-e, hogy kicsit csípi a fejem hajszárítás után? (Forcapil kapszulát is javasolt, most azt szedem)

Sok minden felmerült bennem, mint kiváltó ok. Ezért írtam ilyen hosszan. És mert nagyon kétségbe vagyok esve. Válaszát előre is köszönöm!

Az Ön által feltett kérdésre a válasz:

Kedves Kérdező!

Ilyen esetekben részletes kivizsgálás javasolt. Okozhatja vashiányos vérszegénység (ennek oka lehet a vasban szegény étrend), pajzsmirigy probléma, de akár góc is, ezért első lépésként rutin fizikális és laborvizsgálat javasolt a háziorvosnál! Az, hogy még most is van hajhullás, az annyit jelent, hogy a kiváltó ok még mindig jelen van. Az, hogy a sampon csíp, előfordul, irritálhatja a fejbőrt, próbálja meg a Revalid termékcsaládot.
2011. 04. 12. | 10:24

Kedves Kérdező!

Ha elégtelen táplálkozás okozza a problémát, akkor a helyes étkezés visszatérésével a probléma megoldódik. Az, hogy hajmosás során érzékeli a hajhullást, természetes jelenség, azok a hajszálak amúgy is kihullottak volna, csak a mosás, fésülés, a haj szárítás következtében ez látványosabb.

Orvosszakértő 2011. 04. 12. | 11:32
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close