Hajápolás gyógynövényekkel

Ki ne szeretne szép, csillogó, könnyen kezelhető hajat? Legyen zsíros, töredezett vagy ritka – a gyógynövényeket a hajápolásban is segítségül hívhatjuk.

Csalán: az egyik legismertebb és legnépszerűbb, hajhullást csökkentő, hajerősítő gyógynövényünk a csalán, amely itthon szinte bárhol megtalálható. Zsíros hajnál a csalán teájával kell a hajmosás után átmosni, átmasszírozni a fejbőrt.

Borsmenta: a borsmenta számos jótékony hatása mellett a szépségápolásban is bevethető hajzsírosodás és hajhullás csökkentése érdekében, mivel serkenti a vérkeringést, illetve csökkenti az esetleges gyulladásokat és fertőzéseket.

Rozmaring: hajnövekedést serkentő tulajdonságát már rég felfedezték, ráadásul általa nem csak csökkent a hajvesztés, de a növekedése is felgyorsult, valamint a tincsek erősebbek és csillogóbbak is lettek. A kiáztatott teafűvel lemosva a hajat vagy a tinktúrát bedörzsölve a fejbőrbe is megtapasztalhatjuk áldásos hatásait.

Aloe vera: korpásodás, hajhullás esetén is eredményesnek bizonyul, mivel amellett, hogy gombaölő (a korpát gyakran gomba okozza), visszaállítja a hajas fejbőr pH-ját, fokozza a vérkeringést és extra tápanyagot szolgáltat a hajhagymáknak.

Diólevél: a töredezett hajvégeket érdemes olíva- vagy szőlőmag olajjal bekenni a hajmosás után. A diólevél teájának általános hajápoló hatása van, így ezt is ajánljuk hajmosás után felvinni a hajra, majd lemosás nélkül megszárítani.


close