Tördezett haj

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

A hajszálaim vége évek óta töredezik. 1,5 hónapja fogyókúrázom is (de óvatosan, napi 1200 kcal bevitelével, sok gyümölcsöt és zöldséget eszem, változatosan táplálkozom), és most mintha még jobban töredezne a hajam. Az első kérdésem az, hogy lehet-e összefüggés a haj töredezése és a diéta között amellett, hogy jelenleg egészségesebben táplálkozom, mint a fogyókúra előtt.

Évek óta professzionális, sérült hajra való sampont, balzsamot, hajvégápolót használok, mellette Dr. Böhm "szépségvitamint" szedek, de más vitaminokkal is próbálkoztam, ezeket időnként váltogatom, néha egy-két hónap kimarad. A hajamat kíméletesen szárítom, szinte soha nem vasalom, soha nem sütöm be, hajformázó termékeket sem használok (esetleg a babhajamra egy kis hajlakkot). A hajamat hajszínezővel színezem, kb. félévente visszavágatom a végét (korábban 1,5-2 havonta vágattam, de a hajam minősége akkor sem volt sokkal jobb). Valószínűleg nem iszom napi 2 liter folyadékot, ez az egyetlen dolog, ami nem teljesen kerek.
A kérdésem az, hogy mi okozhatja ezek mellett a hajvégek töredezését? Úgy érzem, szinte mindent megteszek a hajam egészségéért, de mégsem látom az eredményét. Évek óta növesztem a hajam, de még mindig csak hátközép alatt ér egy picivel (eddig ért szerintem 3 éve is).
Lehet, hogy valamilyen belső, vagy bőrgyógyászati problémám van?
26 éves vagyok, a hajam színe eredetileg világosbarna, jelenleg sötétbarnára színezem, dús, egyenes szálú a hajam.
2012. 03. 06. | 10:17

Kedves Kérdező!

Az étkezésre és a folyadékfogyasztásra mindenképpen figyeljen oda, ezek okozhatják a haj töredezését, emellett a Revalid termékcsalád kipróbálását javaslom. Egy vérképet is érdemes lenne nézetni.

Orvosszakértő 2012. 03. 07. | 15:46
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close