Hajhullás dauer miatt?

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Olyan problémám van, hogy a hajam bár nem hullik, és nem törik észrevehetően, egyre rövidebb. Alapból vékony szálú a hajam, de mindig szépen nőtt, nem töredezett, nem hullott.
Júliusban lett utoljára vágva, akkor még a vállam alattig ért, mostanra pedig, vágás nélkül, szinte már hossza sincs, a nyakamig ér, a nyári-őszi fényképek alapján 5-10 centivel is rövidebb, mint volt.
Előzménynek számíthat egy 2010 októberi dauer, ami kiváltott akkor egy nagyon erős hajhullást, de az 2 hónap alatt elmúlt. Lehetséges, hogy még a dauer következménye ez, ennyire tönkretette, elégette a hajamat? Hajformázókat egyáltalán nem használok, vasaláshoz pedig mindig használok hővédőt és hajerősítőt, vitamint is szedek, és rendszeresen ápolom a hajamat balzsammal, olajjal is, már nem tudom, mit tehetnék még többet.
Mi okozhatja ezt a jelenséget?
2012. 02. 15. | 08:28

Kedves Kérdező!

A hajvasalást teljesen abba kell hagyni, hővédő mellett is árthat az ilyen sérült hajnak. Próbálja meg a Revalid energetizáló tonikot, szedjen Revalid kapszulát, a kémiai és fizikai ártalmakat kerülje. Érdemes a sérült hajvégektől megszabadulni, ne törjön tovább a hajvég, vágasson egy divatos bubifrizurát, azt könnyen megnövesztheti a Revalid termékek segítségével.

Orvosszakértő 2012. 02. 16. | 14:58
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close