Hajhullás fiatalon

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

18 éves fiú vagyok, a családomban nincs kopasz ember, de nekem egy pár hónapja eléggé hullik a hajam. A fejtetőmön észlelek némi változást de a homlokom felett új hajszálak bújnak ki (vajon így van ez az egész fejtetőmön?). A borgyógyászom írt fel nekem Minoxidilt! Megszeretném tudni, hogy ezt alkalmazhatom-e, vagy a többi még megmaradt hajszálamat is veszélybe sodrom és, hogy nem túl erős-e mert még nem vagyok kopasz?
2011. 02. 10. | 19:46

Kedves Kérdező!
A fejtetőn ritkuló haj valóban hormonális hajhullásra utal leginkább. Ez kialakulhat úgy is, hogy a családjában nem fordult elő. Ebben az esetben rutinszerűen alkalmazunk minoxidil tartalmú ecsetelőt. Ennek hatása csak rendszeres, napi kétszeri használattal igazolható és folyamatosan kell alkalmazni. Ugyanis a meglévő hajszálakat tartja meg illetve erősíti.
A fejtetőn megritkuló haj lehet egy erős diffúz hajhullás tünete is, ez viszont visszafordítható,a mennyiben a kiváltó ok megszűnik. mindkét esetben javasolt kúraszerűen nyomelemeket is tartalmazó multivitamin szedése (pl. Revalid)

Orvosszakértő 2011. 02. 16. | 09:42
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close